Fort Lauderdale 13.1 puolimaraton & 5K

sunnuntai 8.marraskuuta 2020 • Fort Lauderdale, FL • Kurssikartta

osa sarjaa ”13.1 Marathon”-teemalla puolimaratonin kilpailuista järjestetään ympäri maata koko kevään, kesän ja syksyn, 13.1 Marathon Fort Lauderdale sai ensimmäisen vuotuisen juoksunsa marraskuussa 2008, kun lähes 1 400 juoksijaa ylitti maaliviivan Näköalanaan Atlantin valtameren jyräävät aallot olkapäillään Fort Lauderdalen South Beach Parkissa.

yli 1 600 juoksijaa ylitti maaliviivan molemmissa kilpailuissa yhteensä vuonna 2016, sillä kisa on juostu pääosin nopeaa ja tasaista rataa pitkin ja siitä on runsaasti näköaloja merelle, etenkin kisan keskivaiheilla. Juoksijat voivat odottaa kurssia Fort Lauderdale 13: ssa.1 Maraton, joka tarjoaa out-and-back silmukka kurssin yli reitti koostuu kokonaan kivetty kaupungin kaduilla ja valtateillä.

lähtöviivalta läheltä Las Olasia ja A1A: ta juoksijat suuntaavat ensin länteen takaisin Fort Lauderdalen Victoria Parkin naapurustoon, jossa vanhojen ja uusien kotien sekoitus luo kiehtovan näkymän alueen historiaan ja kulttuuriin.

juostuaan kaupunginosan katujen ympäri rata palaa Las Olasiin ja suuntaa takaisin itään kohti A1A: ta ohittaen matkan varrella lähtö – / maalilinjan. Mutta kurssi ei ole vielä ohi–itse asiassa se on vasta alkanut. Kurssi kääntyy vasemmalle ja jatkuu pitkin A1A. jos et ollut cruising ennen, luultavasti on nyt, merinäköala ja lähes pannukakku Tasainen kurssi.

saavutettuaan valtatie A1A: n juoksijat suuntaavat seuraavat kilometrit pohjoiseen rantatietä pitkin, jossa he ohittavat joukon kauniita rantakotiasuntoja sekä matkan varrella lomahotelleja, kahviloita ja ravintoloita.

tämä rataosuus on pitkä suora, joka jatkuu pohjoiseen asti East Oakland Park Boulevardille, jossa juoksijat osuvat kääntöpisteeseen ja lähtevät sitten peruuttaen takaisin juuri juoksemaansa reittiä pitkin aina etelään maaliin saakka.

kisa on avoin niin kävelijöille kuin juoksijoillekin, ja kisajärjestäjät aikovat pitää radan auki kolme ja puoli tuntia, jonka jälkeen se avataan uudelleen liikenteelle.

juoksijat päättävät juoksun takaisin lähtöpisteeseensä, jossa hiekkarannat toimivat isäntinä kisojen jälkeisille juhlallisuuksille, joissa juoksijat noutavat mitalinsa ja pääsevät nauttimaan elävästä musiikista, ruoasta ja ikäluokkapalkinnoista.

juoksijoilla ja kävelijöillä on aikainen startti puolimaratonille, joka alkaa kello 6.15. Puolikkaalla juoksijoiden odotetaan pitävän vauhtia 16 minuuttia maililla tai paremmin.

Kisasää & ilmasto

Etelä-Floridan Atlantin puoleisella rannikolla, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Miamista pohjoiseen, Fort Lauderdalen kaupungissa nautitaan tyypillisesti leudoista tai kohtalaisen lämpimistä sääolosuhteista keskellä syksyä ja yleensä kuivemmasta säästä marraskuussa kuin aikaisempina kuukausina. Marraskuussa kaupungin kuukausikeskilämpötilat vaihtelevat 81 ja 67 asteen välillä, kun taas kuukauden sademäärät ovat keskimäärin vajaat 4,6 tuumaa.

kisapäivänä (marras. 10), keskimääräinen Alhainen on 66ºF ja keskimääräinen korkea on 81ºF.