onko NFL: n aika romuttaa kahden minuutin varoitus?

Detroit Lions oli juuri blokkannut Puntin ja näytti olevan asialla New York Giantsia vastaan sunnuntai-iltapäivänä ottelussa, jolla on isoja pudotuspelireaktioita. Mutta ensin NFL: n ja Fox Networkin piti huolehtia asioistaan, ja kuten kaikki hyvin tietävät, liiga ja verkot tulevat joukkueiden ja fanien edelle.

Brandon Copeland oli antanut Leijonille hyvän kenttäaseman ajautumalla Brad Wing Puntin tielle. Mutta peli tapahtui, kun toista neljännestä oli jäljellä minuutti ja 53 sekuntia, ja – kuten on ollut sääntö ainakin 74 vuotta – peli keskeytettiin kahden minuutin varoituksesta.

joten sen sijaan, että Leijonat – perään tuolloin, 10-3 – heti ottaen kentän ja yrittää hyödyntää iso pelata, he seisoivat, kun peli pysähtyi sen kappaleita 2min 15sec, kun peräti neljä mainoksia esitettiin Fox.

haettuaan toisen osumansa ensimmäisen torjunnan Leijonat sakkasi ja joutui puntaroimaan. Giants pelasi 17-6-voitossaan kovaa puolustusta, joten se ansaitsee kunnian. Mutta sitä miettii, olisiko se riivaus voinut päättyä toisin, jos Detroit olisi voinut käyttää sitä nopeammin hyväkseen.

NFL on etsinyt keinoja nopeuttaa pelejä roikkuakseen vähenevässä televisioyleisössä, ja näyttäisi siltä, että kahden minuutin varoitus voisi olla tai pitäisi olla onnettomuus. Ei käy, NFL sanoo.

ajatukset pelirytmin parantamiseksi tutkitaan aina liigan toimesta, NFL: n tiedottaja kertoi Guardianille muun muassa ”pelin sisäisistä elementeistä”, kuten kahden minuutin varoituksesta. Virallista ehdotusta kahden minuutin varoituksen poistamisesta säännöistä ei kuitenkaan ole tehty, vaikka se on vanhentunut ja täysin tarpeeton-ellei sitten halua myydä autoja, koruja tai älypuhelimia.

Giants-Lions-ottelu päättyi sunnuntaina huikeaan 2 h 51min, joten peli ei laahannut. Tietenkään pelikellon takia ei ollut kuin 15 minuuttia todellista ”toimintaa” missään pelissä.

yliopistot ja lukiot selviävät ilman kahden minuutin varoitusta-miksei siis NFL? Kun miettii säännön alkuperää, on ihme, miten varoitus pääsi 1970-luvulle.

Ohion kantonissa sijaitsevan Pro Football Hall of Famen Jon Kendlen mukaan kahden minuutin varoitus on ollut NFL: n sääntökirjassa vuodesta 1949, vaikka vuonna 1942 lisättiin sääntö, jonka mukaan erotuomarin on ilmoitettava erotuomarille, kun jokaista puoliaikaa on jäljellä kaksi minuuttia. Pro football-otteluissa oli alun perin kaksi 45 minuutin puoliaikaa ja 15 minuutin puoliaika. Tulostauluilla 1900-luvun vaihteessa oli harvoin, jos koskaan, pelikelloja. Aikaa pidettiin kentällä, ja sääntöjen mukaan erotuomari ilmoitti molempien joukkueiden kapteeneille, kun kummallakin puoliajalla oli jäljellä enintään 10 minuuttia ja vähintään viisi minuuttia.

”koska lisääntyneet loukkaantumiset pysäyttivät kellon kahden minuutin sisällä jokaisesta puoliajasta, liitto teki sääntömuutoksen vuonna 1939”, Kendle kertoi The Guardianille. ”Aikana kahden viimeisen minuutin toisen puoliajan, lisäaikalähdöt joukkue jälkeen heidän kolmas laillinen aikalisä eivät ole sallittuja, ellei se on nimetty loukkaantunut pelaaja, joka on poistettava. Neljättä kertaa ulos näissä olosuhteissa ei rangaista, mutta sen jälkeen ne käsitellään ylimääräinen aikalisät ja rangaistaan.”

Pelikelloja alettiin lisätä tulostauluihin 1930-luvulla, mutta ”virallista” aikaa pidettiin edelleen kentällä. Pelit lyhennettiin 60 minuuttiin vuonna 1906, mutta ei ole yllättävää, että ajoituserot jatkuivat varsinkin tiiviisti kilpailluissa otteluissa.

”Ajanotto voisi olla hyvin sattumanvaraista 20-luvulla”, jalkapallohistorian verkkosivuja pitävä washingtonilainen urheilutoimittaja Dan Daly kirjoittaa. Profootballdaly.com, kertoi Guardian. ”Joskus, jos pisteet oli erityisen yksipuolinen, erotuomari vain antaa kellon juosta saada pelin yli.

”löytyy jopa boksituloksia, joiden mukaan neljännesvälierät olivat vain 12 tai 10 minuutin mittaisia. Tämä tapahtui yleensä etukäteen tehdyllä sopimuksella. Joukkueet olisivat ehkä halunneet pelata lyhyemmän pelin, koska heillä oli juna kiinni tai he olivat pelanneet useita kertoja saman viikon aikana tai heillä oli nippu loukkaantumisia. Tai ehkä sää tai yleisömäärä oli surkea. Joka tapauksessa 60 minuutin peli tuskin oli kiveen hakattu.”

Daly sanoo, että vanhoina päivinä oli paljon ristiriitoja pelien jälkeen, jotka ehkä päättyivät liian äkillisesti perään lähteneelle joukkueelle: ”joukkueet olivat maaliviivalla, ajatellen, että heillä oli tarpeeksi aikaa pelata peliä, ja erotuomari ampuisi pistoolillaan ja sanoisi: ’peli ohi. Varoitus oli yksi tapa pitää joukkueet ajan tasalla, että loppu oli lähellä. Kapteenit saattoivat myös kysyä, paljonko aikaa oli jäljellä, mutta sille asetettiin rajoja. Kolme kertaa, ehkä puoli?”

kahden minuutin varoitus hoiti kaiken tuon. NFL ei ollut rahanlehmä se on tänään, joten kahden minuutin varoitus edusti myös mahdollisuus liigan kynnyksellä television työskennellä toinen ”pod” mainoksia osaksi telecast.

noin 50 vuoden ajan tulostaulukellossa näkyvää aikaa on pidetty ”virallisena”, vaikka sivutuomari jatkaa ”virallisen kellonkerääjän tukemista”, NFL sanoo pitämällä ajan itsellään. Silloin tällöin kellonkerääjää ohjeistetaan vielä kentän porukalla tekemään säätöä kaoottisen pelin jälkeen.

tekniikka on toki kulkenut pitkän matkan, mutta kahden minuutin varoitus tökkii ympäriinsä kuin tunkkainen vanha nahkakypärä varustekassissa, vanhanaikainen ja ei-toivottu.

sunnuntain Giants-Lions-ottelun toinen kaksiminuuttinen varoitus seurasi Dominque Rodgers-Cromartie – telekuuntelua maalialueella Detroitin pelinrakentaja Matt Staffordilta-tehokkaasti tappaen kaikki mahdollisuudet, jotka Leijonilla oli pelin voittokamppailussa.

” ja jättiläiset menevät 10-4!”Joe Buck sanoi Fox-kanavalla.

mutta play oli tauolla, jotta toinen ”pod”, jossa oli kuusi mainosta lisää, voisi juosta, kaikkea vakuutuksista purukumiin. Käytännössä tämän kahden minuutin varoituksen tarkoitus oli siis antaa MetLife Stadiumin sateen kastelemien fanien tietää, ettei heidän hurrauksiaan enää tarvita ja he voisivat suunnata kotiin, jos eivät sitä jo tietäisi.