Steeplechase (Atletik)

Encyclopedia of Sport: enhver sport fra hele verden

Steeplechase er en sport af atletik disciplin, som involverer atleter racing på et kursus med forhindringer. Den moderne version af sporten stammer fra et cross country steeplechase race, som igen blev modelleret efter steeplechase i hestevæddeløb.

et typisk løb er i en afstand på 3.000 m. banen består af 28 barrierer og 7 vandspring. En afstand på 2.000 m bruges også til løb, der har 18 barrierer og 5 vandspring. Løb udføres for både mænd og kvinder, men de barrierer, der bruges til kvinder, er lidt mindre end dem, der bruges til mænd.

selvom steeplechace-løb udføres på samme spor som andre baneløb, placeres vandhoppedelen af banen ikke på banen. Vand hoppe forhindringer er enten placeret uden for turn eller inde i turn. Atleter er ikke forpligtet til at opretholde baner under løbet.Steeplechase har været en del af de Olympiske Lege siden de første moderne OL i 1924. Det er også som en del af alle større atletik konkurrencer, herunder VM.

steeplechase racesteeplechase vand hoppe

Steeplechase race ligesom mange andre langdistance løb har været domineret af atleter fra Kenya, der har vundet den olympiske guldmedalje siden 1984.